• 1860: În Statele începe să funcționeze, din inițiativa lui William Hepburn Russell, Pony Express, o companie pentru livrare prin poștă. Firma va ajunge un dezastru financiar, dar pe de altă parte un soi de mit național. Totuși, decât un mit scăpătat, parcă mai bine o companie anonimă care să întoarcă banii cu lopata.
  • 1897: Mihail Sadoveanu a debutat în ziarul umoristic „Dracul”, din București. Oare cum îi îmbiau pe mușterii, pe stradă, vânzătorii ziarului cu pricina, ceva de genul ”poftiți la Dracul”? La urma urmei, dacă era ziar de umor, n-aveai de ce să te superi 🙂
  • 1913: Vaporul cu turbină ”Vaterland” este lansat la Hamburg. Era, la vremea respectivă, cea mai mare navă de pasageri din lume. De mare ce era pesemne că au confiscat-o americanii, în 1917. Au și rebotezat-o, i-au zis ”Leviathan”. Și iac-așa te poți alege cu coșcogea vaporul care nu e al tău.
  • 1975: Campionul mondial la șah Bobby Fischer (foto) refuză să joace împotriva challengerului Anatoli Karpov.  Pur și simplu nu s-a dus la turneul cu rusul. În concluzie a fost declarat învins, iar titlul de campion mondial i-a revenit lui Karpov. Oricum, la câte toane avea Fischer nu e de mirare că n-a mers să joace. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.