1227: Frederic al II-lea al Sfântului Imperiu Roman este excomunicat de papa Grigore al IX-lea pe moiv că n-a participat la cruciade. Adicătelea, culmea, te lua papa la trei-păzește din pricină că nu erai belicos. Nevricos Grigore…

1547: A venit pe lume Miguel de Cervantes. Romancier, poet și dramaturg, considerat simbolul literaturii spaniole, autorul celebrului roman „Iscusitul hidalgo Don Quijote de La Mancha” (foto coperta celei de-a patra ediții a cărții), pe care mulți critici literari l-au considerat primul roman modern și una din cele mai valoroase opere ale literaturii universale. A fost supranumit „Principele ingeniozității”. O fi fost ingenios omul dacă i s-a dus vestea.

1962Canada lansează pe orbită satelitul Alouette 1, stabilind o premieră: acesta era primul satelit lansat de un alt stat în afară de SUA și URSS. Or fi vrut și canadienii să aibă satelitul lor, foarte bine.

Ziua Mondială a Inimii, un eveniment care este organizat la nivel internaţional de World Heart Organization. La mulți ani, inimă, în orice piept ai bate! (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Cuceritorul cu ale lui 600…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.