• 1226: Ludovic al IX-lea este încoronat rege al Franței în catedrala din Reims. Dat fiind că avea doar 12 ani, șefa statului a fost, de fapt, mama sa. Adevărul e că unui puști de 12 ani îi ardea mai degrabă de joacă, nu să facă pe regele. Dar și când ieșea la joacă printre prunci, cine mai era ca el?!
  • 1784: La București se dă un pitac, o poruncă domnească scrisă, prin care toți egumenii erau obligați ca în cazul în care găsesc copii cu glas frumos să-i ducă la Sfântul Sava, la dascălul Mihalache, unde vodă Mihai Suțu înființase o clasă de muzică. Păi și dacă n-avea chef copilul să se apuce de cântat ce făceau promotorii ideii? Oricum, o inițiativă cu cântec.
  • 1877: Inventatorul Thomas Alva Edison face prima demonstrație cu fonograful său, cel dintâi aparat pentru înregistrat și redat sunete. La vremea lui, fonograful a fost o invenție de excepție a lui Edison. De fapt n-a existat vreo invenție a lui Edison din pricina căreia acesta să se rușineze. Și a avut invenții cu toptanul.
  • 1899: Se fondează clubul FC Barcelona. Pe scurt, Barça, iar pe lung – o istorie de 122 de ani. O echipă care merită cu prisosință o stea pe walk of fame-ul fotbalului mondial. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Maestrul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.