• 1461Războiul celor două roze (cu sânge albastru): are loc bătălia de la Towton, în care Eduard de York o învinge pe Margareta de Anjou, iar pe cale de consecință devine regele Eduard al IV-lea al Angliei. E adevărat că scopul scuză mijloacele ca să devii rege, numai că e întrucâtva nepoliticos să învingi o femeie, cu oastea ei cu tot. Deh, alte vremuri, alte maniere.
  • 1821: Când a început zarva cu mișcarea Eteriei, domnul Moldovei, Mihai Suţu, a dat de veste că se va retrage, însă doar temporar, de pe tronul dumisale, lăsând în urmă o căimăcămie care să se ocupe de trebile țării şi, mai ales, să asigure Înalta Poartă de supunerea Moldovei. Un domnitor care s-a dovedit cam de tot caimacul, scuzați!
  • 1974: Mariner 10, o navetă americană de explorare, fără echipaj uman, devine prima navetă spațială care a vizitat planeta Mercur, trimițând peste 2.000 de imagini pe Pământ. Harnică navetă, pe bune, să trimiți peste 2000 de imagini în vremurile acelea în care n-aveai telefon cu care să faci măcar un selfie cu hamsterul de acasă e de apreciat.
  • 2004: Irlanda devine prima țară din lume care interzice fumatul în locurile publice. În concluzie fuma care pe unde apuca. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.