E Ziua Internațională a Dunării. A fost instituită în 1994, după semnarea, la Sofia, de către Comisia internaţională pentru protecţia Dunării a Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea. La mulți ani, Dunăre!

120: O diplomă militară descoperită la Porolissum (azi satul Moigrad, din județul Sălaj) menționează pentru prima oară un guvernator al Daciei Superior, pe numele dumisale Minucius Faustinus Iulius Severus. Deh, om de vază, trebuia și el consemnat pe undeva, fie și pe o diplomă.

1521: E data pe care o poartă Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung către Johannes Benkner, judele Brașovului. Reprezintă primul text redactat în limba română (cu caractere slavone, e drept) care s-a păstrat. Habar n-a avut Neacșu ce scrisoare importantă a scris. Dar, oricum, important e că a scris-o 🙂

1866: Parlamentul României adoptă prima constituție a țării, una dintre cele mai avansate din acele timpuri. Era culmea să n-o adopte din moment ce era atât de bună. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Sax și frumoasa lui invenție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.