• 120: O diplomă militară descoperită la Porolissum (azi satul Moigrad din județul Sălaj) menționează pentru prima dată un guvernator al Daciei Superior, pe numele său Minucius Faustinus Iulius Severus. De treabă diploma că l-a menționat.
  • 1521: Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung către Johannes Benkner, judele Brașovului, care reprezintă primul text redactat în limba română cu caractere slavone care s-a păstrat. O fi avut Neacșu habar ce epistolă prețioasă va scrie?
  • 1866: Parlamentul României adoptă prima constituție a țării, una dintre cele mai avansate din acele timpuri. Aveam, pe atunci, se vede treaba, pricepuți făuritori de constituții.
  • 1900: A venit pe lume, la Lyon, Antoine-Marie Roger, viconte de Saint-Exupéry. A fost poet, jurnalist, aristocrat, romancier, eseist, plus aviator. Povestirea sa ”Micul Prinț” este a doua cea mai tradusă carte din lume după Biblie. S-a vândut în peste 140 de milioane de exemplare în toată lumea, devenind una dintre cele mai bine vândute cărți. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Tude Soli / Pixabay

CITEȘTE ȘI: Saxofonul a împlinit 176 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.