• 1851Annibale de Gasparis descoperă asteroidul 15 Eunomia. Încercând să simplificăm situația, parafrazând varianta de abecedar ”Ana are mere”, zicem ”Annibale are asteroid”. Și poate așa e toată lumea mulțumită. Dacă nu, altă idee n-avem. E drept, deocamdată :).
  • 1952: La Jocurile Olimpice de la Helsinki, Iosif Sârbu este medaliat cu aur la tir. A fost prima medalie de aur olimpică a României. Bine a țintit-o omul.
  • 1957: Și-a început activitatea Agenția Internațională pentru Energie Atomică. O seamă de atomi au făcut chef, distrându-se nevoie mare că iar vine cineva să-i caute la energie.
  • 1958: Președintele american Dwight Eisenhower a semnat actul care a dus la crearea NASA. La rându-i, NASA ce să zică, probabil ceva de genul ”bine, mă, ok, m-ai creat, de acuma ține-mă, că de costat o să te cam cost, ți-o trebuit!”.
  • 1945S-a născut Mircea Lucescu (foto, pe la începutul anilor 80, când antrena Corvinul Hunedoara și naționala României, pe care a dus-o la Europeanul din 1984, din Franța). Un antrenor român care nu mai are nevoie de prezentări. Și un fost fotbalist care tot nu prea mai are nevoie de prezentări. Ajunge doar să-ți amintești că a fost căpitanul naționalei care juca la CM 1970 pe acolo, pe la Guadalajara, în ”groapa cu lei”, cu Brazilia, Anglia și Cehoslovacia. Il Luce, cum i se mai spune, a cam ajuns să însemne ceva pentru un fotbal cam sărăcăcios cum e al nostru. Tocmai de aceea trebuie prețuit. Respect, domnule, și la mulți ani! (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.