1616: Navigatorul olandez Willem Cornelis Schouten devine primul explorator care a ocolit Capul Horn, într-o expediție de căutare a unui nou drum spre Oceanul Pacific. La ce vântoase sunt pe la Capul Horn a fost isteț că l-a ocolit, că nu-i convine nimănui să i se zgâlțâie nava de să-i sară cuiele.

1866: A venit pe lume Romain Rolland, scriitor francez laureat al Premiului Nobel pentru Literatură pe anul 1915. Personalitatea sa a fost adesea comparată cu cea a lui Voltaire, Rolland exercitând o importantă influență asupra opiniei publice europene din primele patru decenii ale secolului trecut. Bravo lui.

1886: Neamțul Karl Friederich Benz brevetează primul automobil care funcționează cu benzină. De construit îl construise cu un an înainte. Motorul avea instalație de răcire cu apă, iar transmisia la roți se făcea prin curele și lanțuri de bicicletă. În imagine, o replică a automobilului. Care aduce mai degrabă a tricicletă pentru adulți. Dar una peste alta Benz e considerat inventatorul automobilului.

1891: Vine pe tron Liliʻuokalani, singura regină pe care a avut-o Hawaii – și care a fost, de altfel, și ultimul monarh de acolo. A fost numită și: Lydia Kamakahea, Lydia Liliʻuokalani Paki, Liliu Kamakaʻeha, Lydia Paki Kamehaka Liliʻuokalani sau Lydia Paki Kamehamea Liliʻuokalani. Ei, zi-i pe nume dacă poți :). (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia (credit foto – Alexander Migl)

Citește și: La drum cu ROMBAC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.