• 1616: Navigatorul olandez Willem Cornelis Schouten a fost primul explorator care a ocolit Capul Horn, în expediția pentru căutarea unui nou drum spre Oceanul Pacific. Capul Horn în sine era ceva enervant pentru navigatori. Să-l mai și ocolești era o probă de răbdare. Așa că lui Schouten i se cuvin toate laudele că a dat-o cu ocolișul.
  • 1676: Feodor al III-lea devine țar. Al Rusiei, firește, că doar nu al Madagascarului. S-a sclifosit cumva istoria din pricina asta? Niet, defel, parol. Morala? Au mai fost și țari de vodevil.
  • 1886: Karl Friederich Benz, neamț de felul lui, brevetează primul automobil alimentat cu benzină. N-a avut omul motorină la îndemână, ce să faci. ”Primul automobil construit de el se numea Benz Patent Motorwagen, care avea instalație de răcire cu apă, era conectat la roți prin curele și lanțuri de bicicletă. În 1888, soția lui, Bertha, a folosit mașina într-o călătorie de 100 km pentru a-și vizita rudele” – relevă Wikipedia. O nevastă hotârâtă.
  • 1891: Conița Liliuokalani este proclamată regină a așezării Hawaii. Va fi ultimul monarh al Hawaii, fiindcă după aceea s-au îngrijit americanii pe-acolo să fie totul ok. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.