• 1066: Wilhelm Cuceritorul declanșează cucerirea normandă a Angliei. S-a dus să-i smotocească pe britanici cu o flotă care cuprindea nu mai puțin de 600 de vase. S-a și făcut rege al Angliei în același an, dacă tot a cucerit-o. Asta ca asta, dar de unde o fi adunat totuși omul atâta amar de vase? Se vede treaba că se muncea cu abnegație pe șantierele navale în acele vremuri.
  • 1858: Astronomul american William Cranch Bond izbutește să facă a doua fotografie a cometei Donati. A doua întrucât i-o luase înainte, cu o seară în urmă, un fotograf britanic, William Usherwood. Mare bătaie era pe comete, parcă erau fotomodele.
  • 1928: Biologul și farmacologul scoțian Alexander Fleming a băgat de seamă, în laboratorul său, cum contaminarea cu mucegaiuri Penicillium rubens a unei culturi bacteriene, Staphylococcus aureus, părea să le vină de hac bacteriilor. Așa că s-a apucat, gospodărește, de cercetări, care au dus la dezvoltarea agentului antibacterian penicilină. Păi să te mai superi pe mucegai?!
  • 1934: S-a născut, la Paris, Brigitte Bardot. Și-a dorit să fie balerină, însă până la urmă a ajuns actriță. O actriță care i-a zăpăcit pe mulți cu frumusețea ei. Paradoxal, în memoriile sale, ”Initiales B.B.”, a scris: „În copilărie am fost timidă și urâtă. Aveam părul rar, ochelari și purtam aparat de îndreptat dinții”. Ei, na, cât putea fi de urâtă? Deh, nu e o lege să te placi pe tine, dar pică bine când te plac alții 🙂 (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Ziua turismului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.