1520: Exploratorul portughez Fernando Magellan străbate strâmtoarea care avea să-i poarte numele. Deh, nu oricine avea o strâmtoare pe vremea aceea. Și nici pe vremea asta 🙂

1812: Napoleon și trupele lui o iau pe cocoașă în bătălia de la Berezina. Asta în timp ce se retrăgeau din Rusia. I-a trebuit lui Bonaparte să se bage-n seamă cu rușii.

1877: După ce a încercat zadarnic să spargă încercuirea Plevnei, generalul Osman Pașa i s-a predat colonelului Mihail Cristodulo Cerchez, semnând capitularea turcilor. Moment istoric în Războiul de independență, aferim!

1912: Avea să vină pe lume Nikolai Rutkovski. Colea Răutu adică. A fost unul dintre actorii noștri remarcabili. Înainte de a juca pe scenă și în filme a fost – lucru mai puțin știut de publicul larg – corist la Opera din Cluj. La un moment dat, răsfoind crâmpeie din viața lui, mărturisea că nu i-a prea plăcut cartea, în schimb se dădea în vânt după fotbal (a și jucat, de altfel, o vreme în echipa uzinelor Mociorniță din București). A lăsat în urmă roluri memorabile, în filme unul și unul. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: tvr.ro

CITEȘTE ȘI: Tunelul cu trei peșteri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.