• 364: Împăratul roman Valentinian I îl numește pe fratele său, Flavius Valens, co-împărat. Oare cum își făceau fișele de post? Unul se ocupa de prașilă, altul de apeducte, unul de vestale, celălalt de parale? Rămân taine ale istoriei.
  • 1776: La Moscova a fost fondat Teatrul Balșoi. Coșcogea demers.
  • 1882: În Franța, școala devine obligatorie. Câți vor fi fost duși cu anasâna la școală n-avem cum ști, cert e că pe-acolo, spre deosebire de alte zări, de-a lungul vremii s-a cam progresat.
  • 1910: Și apropo, că tot vorbeam de francezi, inventatorul și aviatorul Henri Fabre devine primul om care zboară cu un hidroavion, după decolarea de pe o așa-numită ”pistă de apă” (un lac, Berre, din apropiere de Martigues). Aparatului de zbor pe care l-a conceput i s-a și spus hidroavionul Fabre. A zburat cu el, în condiții rezonabile, ceva mai mult de 600 de metri. De bună seamă că dacă ați vedea un astfel de hidroavion acum nu v-ați sui în el nici în ruptul capului, însă în acele vremuri  un aparat de zbor care să se așeze pe o baltă mai mare, gen lac, bașca să și decoleze de acolo chiar însemna pionierat. Plus adrenalină, firește. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.