585 î.Hr.: În timp ce Aliattes al II-lea se luptă cu Cyaxares în bătălia de la Halys, are loc o eclipsă solară, una care fusese prezisă cu precizie de filosoful grec Thales din Milet. Potrivit lui Herodot, apariția eclipsei a fost interpretată ca un semn, iar lupta s-a oprit imediat, încheindu-se un armistițiu. De treabă eclipsă a fost.

1987: Vestitul zbor al unui avion Cessna la manșa căruia se afla un pilor amator din RFG, Mathias Rust, care a violat spațiul aerian al URSS și a aterizat în Piața Roșie fără să fie deranjat de cineva. Radarele sovietice nu l-au interceptat. Omul a fost condamnat cică pentru huliganism și încălcarea legislației aeronautice internaționale, dar a fost aministiat după un an și ceva. Oricum, i-a lăsat mască pe scorțoșii de la Kremlin, aterizând cu naturalețe taman în Piața Roșie (în imaginea din deschidere, avionul pilotat de Rust, care se află la Deutsche Technikmuseum, în Berlin, iar alături o fotografie făcută la scurt timp de la aterizarea în Piața Roșie).

1999: La Milano, după 22 de ani de lucrări de restaurare, capodopera lui Leonardo da Vinci ”Cina cea de Taină” este expusă publicului din nou. Vizitatorii au obligația de a privi de departe pânza și pot zăbovi doar 15 minute. Nu te pui cu regulile, deh.

1974: A venit pe lume Tudor Chirilă, actor, cântăreț și compozitor român. Un personaj aparte al lumii noastre artistice. Și, de asemenea, unul plin de talent. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto mic: Wikipedia. Foto mare: Wikipedia / Andrey Belenko

CITEȘTE ȘI: Balonul lui Piccard

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.