1358: Primul privilegiu comercial (dintre cele cunoscute, de bună seamă) acordat negustorilor brașoveni pentru Țara Românească. Se confirmă existența unui drum comercial ce pornea din Transilvania pe Valea Prahovei și pe Valea Buzăului spre Dunăre, cunoscut, mai apoi, sub numele de drumul Brăilei. Oricum, aveau lipici la privilegii negustorii brașoveni, bravo lor, știau să facă business 🙂

1581: A ieșit de sub tipar „Evanghelia cu învățătură” sau „Cazania”, ultima și cea mai de seamă carte tipărită de diaconul Coresi. Priceput și harnic Coresi.

1846: Belgianul Adolphe Sax (foto) își patentează invenția numită saxofon. A învățat meșteșugul fabricării instrumentelor muzicale de la tatăl său, care se ocupa cu asta. Frumoasă inspirație a avut Adolphe să inventeze un asemenea instrument muzical.

1982: Are loc vizita în România a fostului președinte al Statelor Unite Richard Nixon. O fi avut vacanță omul și-o fi venit la un țoi de anason cu nea Nicu, să mai tăifăsuiască și ei despre capitalism și făurirea societății socialiste multilateral dezvoltate. Sau poate să-i bârfească pe ruși.

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Ziua pescuitului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.