• 1358Apare în scripte primul privilegiu comercial acordat negustorilor brașoveni pentru Țara Românească. S-a confirmat, astfel, existența unui drum comercial care pornea din Transilvania și străbătea Valea Prahovei și Valea Buzăului, spre Dunăre. Avea să fie cunoscut, mai apoi, ca ”drumul Brăilei”. Autostradă de Ev Mediu, ce să mai zici 🙂
  • 1838: Este încoronată regina Victoria a Marii Britanii. A dat numele unei epoci, cea victoriană, fiindcă în timpul domniei sale, de 63 de ani și șapte luni, a doua ca întindere dintre domniile monarhilor britanici, s-au făcut mari schimbări culturale, științifice, industriale, politice și militare. Una peste alta a fost o regină specială.
  • 1846: Belgianul Adolphe Sax patentează, în Franța, invenția numită saxofon. Fiu al unui fabricant de instrumente muzicale, a învățat de pe la 15 ani meșteșugul tatălui său. La 20 de ani s-a apucat să modifice clarinetul bas și din asta a ieșit saxofonul. N-a fost o întâmplare, omul făcuse studii în domeniu, la Școala Regală de Muzică de la Bruxelles. Trăiască-i invenția, că bine sună. Ce se făcea, de pildă, jazzul fără saxofon?
  • 1982: Vine în vizită în România socialistă fostul președinte american Richard Nixon, primul șef de la Casa Albă care a demisionat – după scandalul Watergate, știți povestea. Ce i-o fi venit lui Nixon să îl viziteze pe nea Nicu e greu de dibuit. Poate voia împachetări cu nămol de la Techirghiol după ce se vârâse în mocirla Watergate. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.