• 1468: Se semnează tratatul dintre Moldova lui Ștefan cel Mare și Polonia regelui Cazimir al IV-lea. Prin tratatul cu pricina, regele s-a obligat să nu adăpostească pe la el prin bătătură niciun pretendent la tronul Moldovei. De înțeles dacă te gândești la cât putea face de urât Ștefan când îi sărea muștarul. Și, când nu ctitorea mănăstiri, îi sărea țandăra cam des.
  • 1821: Peru își declară independența față de Spania. După niște sute de ani e normal să se fi plictisit și peruanii (sau peruvienii, că ambele forme sunt acceptate) de spanioli și viceversa.
  • 1929S-a născut Jacqueline, cea care la un moment dat avea să devină Kennedy, după căsătoria cu președintele american J.F.K., iar după aceea Onassis, în urma măritișului cu bogătașul grec Aristotel Onassis. Viață complicată, însă, la urma urmei, fiecare doarme după cum își face patul, asta e.
  • 1945: A venit pe lume, în Middlesex, Anglia, Richard William Wright, cunoscut mai apoi ca muzicianul Rick Wright. Cânta la pian, la orgă, la tot ce avea clape în dotare. A fost membru fondator al celebrei trupe Pink Floyd. Nu mai e printre noi de aproape 13 ani, însă ne-a lăsat acea muzică inimitabilă a trupei numite Pink Floyd. Un muzician cu o forță de exprimare de excepție.

Sursa datelor: ro.wikipedia.org: Foto: Wikipedia / Deep Schism / flickr.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.