1468: Se parafează tratatul moldo-polon prin care Cazimir al IV-lea s-a obligat să nu adăpostească pe la el prin bătătură nici un pretendent la tronul Moldovei. E de înțeles că a făcut asta, doar nu era să-l enerveze pe Ștefan cel Mare, că se știe cât era de aprig la mânie vodă.

1854: Venea pe lume Victor Babeș, bacteriolog și morfopatolog, membru al Academiei Române din 1893. În colaborare cu Victor André Cornil este autorul primului tratat de bacteriologie din lume, ”Bacteriile și rolul lor în anatomia și histologia patologică a bolilor infecțioase”, prin care s-au pus bazele moderne ale acestei științe. De asemenea, este fondatorul școlii românești de microbiologie. Una peste alta, a fost o minte sclipitoare.

2001: Australianul Ian Thorpe ajunge primul înotător care câștigă șase medalii de aur la un Campionat Mondial. Poate ar fi câștigat mai multe, dar s-o fi terminat stocul de medalii.

2004: Alpinistul timișorean Horia Colibășanu devine primul român care a escaladat vârful himalayan K2, al doilea cel mai înalt din lume (8.611 metri). O performanță remarcabilă să te cațeri acolo unde unii nu ajung nici măcar cu gândul. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Facebook / Horia Colibășanu

CITEȘTE ȘI: Un personaj simpatic foc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.