• 1547: Pe tronul Angliei a urcat Edward al VI-lea, la doar nouă ani, dat fiind că se prăpădise celebrul său tată Henric al VIII-lea. Oricine ce ar zice, dincolo de orice cutume ale monarhiei, pentru un puști de nouă ani poate fi enervant de-a binelea să-l întrerupi din a juca un șotron, un v-ați ascunselea ori leapșa cu amicii ca să facă pe regele, pe care oricum nu-l lua nimeni în seamă. Dar asta e, nu te pui cu vremurile.
  • 1813: Jane Austen publică pentru prima dată în Regatul Unit ”Mândrie și prejudecată”. O romancieră cu o peniță de invidiat. O scriitoare care ar merita, într-un arc al timpului, multe reverențe.
  • 1983: Are loc cel dintâi zbor cu pasageri al primului avion – tot de pasageri, firește, că doar nu de cucurbitacee – produs în România, ROMBAC 1-11, pe ruta București – Timișoara. Construit de Întreprinderea de Avioane București, după licența avionului englez mediu curier BAC 1-11, părea ceva fascinant la acea vreme. Era vorba de singurul avion comercial cu reacție construit într-o țară comunistă din Europa (exceptând conglomeratul URSS). Proiectul nu a avut un viitor briliant, chiar din contră, însă are dreptul lui de a fi amintit. Fie până și pentru faptul că i-a enervat pe sovietici 🙂
  • E Ziua mondială a protecției datelor. La mulți ani protecției, să trăiască și să crească! Și, firește, să ne păzească. Datele. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Foto: Wikipedia / Luc Willems

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.