• 1065: A fost inaugurată catedrala Westminster, din Londra, construită de Eduard Confesorul. În mod tradițional, la Westminster Abbey sunt încoronați și îngropați monarhii britanicii. Ca un dat al soartei, lăcașul a fost sfințit cu o săptămână înainte de a se prăpădi regele Eduard. Oricum, cel supranumit Confesorul a lăsat în urmă un edificiu absolut special.
  • 1612: Neptun este luat în vizor (în telescop mai precis) pentru prima dată de către Galileo Galilei. Pesemne prinsese o zi proastă Galileo atâta vreme cât a catalogat corpul ceresc drept o stea fixă. S-a revenit la sentimente mai bune față de Neptun abia peste 234 de ani, când a fost recunoscută drept o nouă planetă a sistemului solar. Foarte bine, că era frustrant pentru Neptun, totuși.
  • 1895: Într-o cafenea pariziană, „Grand Café” pe numele ei, are loc prima proiecție de film, una realizată de frații Lumière. Bună treabă au făcut flăcăii cu pricina, cine și-ar mai imagina azi viața fără filme? 🙂
  • 1972: Bădia Kim Ir-sen devine primul președinte al Coreei de Nord. Un zurbagiu care a făcut din cultul personalității un soi de artă, aproape că și orezul îl aplauda pe tătuca Kim. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.