• 1612: Planeta Neptun este pentru prima oară observată, de către cine altul decât scrutătorul în stele Galileo Galilei. Pe atunci însă a fost catalogată doar drept o stea fixă. Abia peste 234 de ani Neptun își va primi rangul de planetă a sistemului solar. Mai bine mai târziu decât niciodată, vorba ceea.
  • 1895: În cafeneaua „Grand Café”, din Paris, are loc prima proiecție de film, realizată de frații Lumière. Vă dați seama, boieri dumneavoastră, ce însemna pentru protipendada de atunci să se laude a doua zi la o cafea și un croissant cu o treabă de genul ”am fost la film”? Cam ca și cum ne-am fuduli noi acum că am fost într-un sejur exotic și am stat la plajă cu pinguinii.
  • 1972: Bădia Kim Ir-sen, care era prim-ministru al Coreei de Nord și secretar general al Partidului Muncitorilor, a devenit primul președinte al Coreei de Nord. Ghinion pentru nord-coreeni. Mare. Fiindcă s-au văzut puși în situația să danseze după cum le cânta un nătărău care abia de știa să-și lege șireturile sau să tragă apa la baie.
  • 1953: A venit pe lume, la Paris, Philippe Pagès. Sau Richard Clayderman, pe numele lui de scenă. Un muzician de prețuit. Și de ascultat. Este considerat creatorul stilului muzical ”new romantic”. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia/ Victorgrigas

CITEȘTE ȘI: Darwin și drumurile lui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.