• 1612: Planeta Neptun iese de sub plapumă și se lasă observată pentru prima dată. De cine altul decât de căutătorul prin stele Galileo Galilei. Inițial despre Neptun s-a crezut că e o stea fixă. Abia peste 234 de ani avea să fie considerată o nouă planetă a sistemului solar. A așteptat mult, dar a meritat.
  • 1895: În cafeneaua „Grand Cafe” din Paris are loc prima proiecție de film, realizată de frații Lumiere. Culmea e că frații erau sceptici la început, considerând cinematograful o invenție fără viitor. Asta e, se mai înșală omul, nu știau în acele vremuri că aveau să pună primele cărămizi ale unei industrii uimitoare.
  • 1972: Tătuca Kim Ir-sen, care se săturase să tot fie prim-ministru al Coreei de Nord (avea vechime în funcție de prin 1948, îmbătrânise și funcția), s-a făcut președinte. A devenit astfel primul președinte al nord-coreenilor. Și-a croit postul cu pricina pe viață, doar nu credeți că poftea lumea la vot.
  • 1922: S-a născut Stan Lee, cel care, împreună cu un alt desenator iscusit, Steve Ditko, avea să creeze personajul Omul-Păianjen. Primele benzi desenate cu Spider-Man au apărut în revista ”Amazing Fantasy”, în august 1962. Au avut un succes uluitor. Asta înseamnă să ai o idee strașnică. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Cutreierând mările cu Darwin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.