• 1502: Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare, adică ”Die Kronicke des Stephan Voyvoda”. I s-a mai spus și ”Cronica moldo–germană”. Și iac-așa herr Stephan i-a mai făcut o dată pe turci să se zgârie pe nas de ciudă, că el avea carte de domnie în nemțește, iar ei ioc.
  • 1859: Alexandru Ioan Cuza înființează biroul de statistică al Țării Românești. Răbdare cât o mare și nervi groși cât odgoanele trebuie să fi avut cei care se ocupau, cu mijloacele din acele vremuri, de ținutul statisticilor.
  • 2001: Bogătașul american Dennis Tito a devenit primul om de pe planetă care a plecat în spațiu ca turist. A mers cu naveta Soyuz TM-32, împreună cu membrii echipajului. A stat pe orbită taman 7 zile, 22 de ore și 4 minute. Biletul răsfățului a avut un preț cosmic: 20 de milioane de dolari. Dar poate i se plictiseau banii ăștia în cont, așa încât ce și-o fi zis omul: ”Ia hai, bre, să vedem lumea mai de sus!”.
  • E Ziua internațională pentru sănătate și securitate la locul de muncă. Să ne trăiască și sănătatea și securitatea la job. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Regele avioanelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.