• 625Honoriu I a devenit papă. Papa, la rândul său, n-a avut ce face și a devenit Honoriu I.
  • 1492: Cristofor Columb descoperă Cuba. L-o fi atras pe-acolo fumul parfumat al trabucurilor cubaneze.
  • 1873: Un fermier american, pe numele lui Joseph F. Glidden, a inventat sârma ghimpată. O fi fost supărat pe șacali, pe nevăstuici ori pe nevastă?
  • 1878: Niște lotri au jefuit Banca The Manhattan Savings din New York. Au ciupit de acolo trei milioane de dolari (te ia cu amețeală dacă ai calcula cât ar veni în banii de acum). Șeful bandiților, un ins numit George „Western” Leslie, nu a fost vârât la țuhaus, din lipsă de dovezi. Pesemne că trebuia să mai jefuiască vreo două bănci ca să îl ia cineva la trei-păzește.
  • 1938: Este inaugurată, la Târgu Jiu, Coloana Infinitului, a lui Constantin Brâncuși. A fost dedicată soldaților români din Primul Război Mondial căzuți în 1916 în luptele de pe malul Jiului. Cât despre Brâncuși? Geniul român care a fost în stare să sculpteze până și arta, să-i dea forma doar de el știută. Francezii l-au adoptat și îi spun Brancusi. Pentru noi însă va rămâne Brâncuși. Constantin Brâncuși. Cel care ne-a dăruit Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Coloana Infinitului. Noi îi dăruim o reverență. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursă foto: Wikipedia / Andrei Stroe

CITEȘTE ȘI: Stăpâna văzduhului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.