• 43 î.Hr.: Al doilea triumvirat, încheiat între Octavian, Marc Antoniu și Lepidus. Oamenii ăștia chiar se plictiseau de tot și făceau triumvirate. Mai bine jucau un șeptic, un tabinet, ceva, iar cel de câștiga, să fie sănătos și la împărăție virtuos. Oricum, e cam târziu să le aranjăm noi apele. Doar ziceam, că nu ne doare gura ori scriitura.
  • 1635: S-a născut Françoise de Maintenon, metresă a regelui Ludovic al XIV-lea al Franței. La câte ibovnice a avut puteam face un calendar special.
  • 1895Alfred Nobel, inventator și om de afaceri suedez, a zămislit Premiile Nobel. Le-a gândit și le-a așternut în testamentul său. Primele distincții au fost decernate în 1901, la cinci ani după moartea sa. Premiile se oferă în fiecare an la 10 decembrie. Ei bine, chiar a lăsat ceva în urma lui domnul Nobel.
  • 2000: În Norvegia se deschide Tunelul Laerdal, cel mai lung tunel rutier din lume, de 24,5 km lungime, între Aurland și Laerdal. Ne-au luat-o nordicii înainte, că nu apucarăm să facem noi celebrul tunel pe sub Gutâi :). Dar nu te pui cu vikingul ori cu urmașul dumisale. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.