• 1851: Două domnișoare de viță nobilă inaugurează la Chișinău un pension particular pentru fetele aristocraților. Cine știe mai apoi câte fete de boieri au plâns de s-a rupt cămeșa pe ele din pricină că le-au făcut vânt părinții la pension.
  • 1883Alexandru al III-lea este încoronat țar, adică un fel de taică al maicii Rusii. Slavofil convins, gospodin Alexandru al III-lea a crezut tot timpul că țara poate fi salvată de la haos prin îndepărtarea rușilor de influența occidentală, considerată subversivă. Cel mai de vază sfătuitor al țarului a fost Constantin Petrovici Pobedonosțev, profesor particular al lui Alexandru și al fiului acestuia, Nicolae. Un dascăl care și-a învățat elevii cu sânge albastru să se teamă de libertatea cuvântului și de presă și să urască democrația. Pesemne că Pobedonosțev ăsta s-a trezit toată viața lui cu fața la cearșaf.
  • 1933: The Walt Disney Company lansează desenul animat „Cei trei purceluși”, cu al său cântec de neuitat „Who’s afraid of the big bad wolf?”. Un adevărat hit, n-avea cum să nu-i placă până și lupului din basm; poate chiar o fi și dansat pe piesa cu pricina, dar s-a sfiit să povestească asta.
  • 2004: NASA a anunțat descoperirea unei noi planete, cea mai tânără dintre cele identificate până la data cu pricina, având mai puțin de un milion de ani. Oare cum ar suna o bârfă între câteva planete trecute binișor prin viață și prin Univers? Probabil ceva de genul: ”Ai văzut-o, dragă, pe duduița aia câte fițe face?” ”Da, soro, e plină de figuri în cap. Și nici n-are încă un milion de ani. Tineretul ăsta…”. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: pixabay.com / Alex S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.