• 1930: La New York se deschide pentru public clădirea Chrysler, o coșcogea structură, înaltă de 319 metri. Era cea mai înaltă clădire la acea vreme. Mai apoi au venit alții, mai ‘nalți la stat, mai mari la sfat, care au pritocit clădiri și mai înalte. Deh, nu te pui cu progresul.
  • 1931: Omul de știință elvețian Auguste Piccard și asistentul său, Paul Kipfer, și-au luat zborul din Augsburg (Germania) cu într-un balon cu hidrogen, atingând o altitudine record, de 15.781 de metri. Au devent primii oameni care au pătruns în stratosferă. Întrebarea e, totuși, ce echipament vor fi avut și câte poloboace de oxigen? Că sigur nu mergeau la atâția kilometri pe verticală în pijama și-n papuci de casă. Dând gluma deoparte, firește că n-au călătorit într-o nacelă clasică de balon. Inventase Piccard un soi de capsulă atașată dirijabilului.
  • 1933: The Walt Disney Company lansează desenul animat „Cei trei purceluși”. Asta cu tot cu cântecul aferent „Who’s afraid of the big bad wolf?”. Creații admirabile, care au bucurat atâtea generații de țânci.
  • 2004: NASA a anunțat descoperirea unei noi planete, cea mai tânără dintre cele identificate până atunci, având mai puțin de un milion de ani. Jună planetă, ce să zici. La mai puțin de un milion de ani te pomenești că nu făcuse nici majoratul astral. (T.V.S.)

Sursa datelor Wikikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Bundesarchiv Bild

CITEȘTE ȘI: Un cowboy inegalabil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.