Azi e Ziua Mondială a Pescuitului. Ideea unei astfel de sărbători a apărut în 1984, la Conferinţa internaţională pentru reglementare şi dezvoltare a pescuitului, care a avut loc la Roma. La mulți ani, dragi pescari, și fir întins.

1943: A fost inaugurată, în Cișmigiu, Rotonda Scriitorilor. Un ansamblu cuprinzând busturile unor scriitori de seamă ai literaturii române, 12 la număr. O idee de apreciat.

1967: Primul bancomat din lume e instalat în Enfield, Londra. Oare câți s-or fi uitat ca la urs la obiectul cu pricina? Că, orișicât, n-avea omul cum să fie obișnuit cu așa ceva, că doar n-avea ATM acasă.

2016: A plecat dintre noi Carlo Pedersoli, cunoscut sub pseudonimul Bud Spencer, interpretul personajului de film comisarul Piedone. Mulți l-au știut doar ca actor, însă a fost și un înotător grozav. A fost primul italian care a înotat 100 de metri în mai puțin de un minut (în 1950). A participat și la Jocurile Olimpice din 1952 și 1956, ajungând până în semifinalele probei de liber. A jucat și polo, câștigând campionatul cu Lazio, iar la 77 de ani a primit licența de antrenor de natație. Priceput a fost, iacătă, don Carlo nu doar la actorie. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Prima femeie gondolier

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.