• 1807Constantin Ipsilanti ajunge domn pentru a treia oară, de data asta în Țara Românească, după ce în celelalte două rânduri a domnit în Moldova. Parcă făcea colecție de domnii, zău așa. Deh, nu te pui cu hobby-urile omului.
  • 1940: Bugs Bunny a debutat pe micile ecrane în desenul animat ”A Wild Hare”. Poznașul iepuroi e unul din cele mai populare personaje de desene animate. Bugs Bunny s-a „născut” în Brooklyn, din imaginația lui Tex Avery (care a regizat ”A Wild Hare”) și a lui Robert McKimson (cel ce a creat forma lui finală). Spusa preferată a lui Bugs este ”What’s up, Doc?” (în traducere aproximativă ”Care-i treaba, moșule?”), spusă aruncată în timp ce ronțăie un morcov. La mulți ani, moșule Bunny, asta-i treaba!
  • 1974: Afacerea Watergate: Camera Reprezentanților a SUA decide punerea sub acuzare a președintelui Nixon. Rău a făcut-o de oaie, a cam dat chixon nea Nixon.
  • Se sărbătorește Ziua Mondială a Cărților Vechi. Așadar o zi cu aromă de bibliotecă din lemn masiv și cu pagini îngălbenite, într-o atmosferă de poveste cu șemineu.

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.