• 98: Ajunge împărat Marcus Ulpius Traianus. În timpul domniei lui, Imperiul Roman a avut cea mai mare extindere teritorială. În anul 106 a lipit de imperiu și Dacia. Nu i-a fost însă defel lesne cu Decebal. Până la urmă însă așa s-a scris istoria noastră.
  • 1302: Dante Alighieri este exilat din Florența. N-a fost cuminte, ar zice cârcotașii. Aiurea, erau vremuri tulburi pe-acolo, autorul ”Divinei Comedii” a fost doar o victimă colaterală. Dar nu te poți pune cu niște oameni nervoși.
  • 1756Vede lumina zilei, la Salzburg, Wolfgang Amadeus Mozart, un muzician cu adevărat de geniu. Pe la cinci ani, înainte să știe să scrie, compunea câteva piese pentru pian, pe care le-a transcris imediat pe portativ tatăl său, Leopold. În ianuarie 1762, Leopold Mozart obține de la arhiepiscopul Sigismund von Schrattenbach un concediu de trei săptămâni, pentru a arăta lumii miracolul care era fiul său. ”Turneul” a durat, de fapt, nu trei săptămâni, ci nouă ani. Iar Amadeus a uimit prin geniul său peste tot pe unde a fost.
  • 1936: S-a născut Florin Piersic, un actor pentru care parcă orice superlativ e mic. Ne-a bucurat cu roluri memorabile (între care Pintea al nostru de Maramureș – foto din film), iar pe lângă ele cu un tonus incredibil de dătător de poftă de viață. La mulți ani, Florin Piersic! (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.