• 1391: E menționat documentar pentru prima oară logofătul în Țara Românească. Logofătul era șeful cancelariei domnești. Bună funcție avea, nimic de zis.
  • 1512: Coroana spaniolă pritocește așa-numitele Legi de la Burgos. Scopul acestora era să regelementeze comportamentul coloniștilor față de băștinașii din Lumea Nouă. Era cazul.
  • 1831: Începe a doua expediție științifică în Lumea Nouă a navei HMS Beagle (în imagine, o acuarelă cu băștinașii din Țara de Foc salutând vaporul). La bordul navei avea să se afle și tânărul naturalist Charles Darwin. Publicarea lucrării sale științifice ”Călătoria lui Beagle” l-a făcut vestit. Era bun omul pe felia lui.
  • 2004: Radiația de la o explozie pe un magnetar (o stea neutronică, una cu un câmp magnetic extrem de puternic, emițând radiații electromagnetice, dar și raze X și raze gamma), botezat SGR 1806-20, ajunge pe Pământ. Este considerat drept cel mai strălucitor eveniment extrasolar despre care se știe că a fost văzut pe Terra. Deh, te pui cu magnetarul?! (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Timpul PC-ului în ”TIME”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.