1874: Are loc, la București, prima competiție internațională din analele sportului românesc: un concurs de tir. Trebuia spartă gheața odată și-odată, orișicât.

1905: Albert Einstein publică a treia lucrare a sa din acest an, „Despre electrodinamica corpurilor în mișcare”, introducând teoria relativității restrânse. Avea ceva productivitate la lucrări. Deși poate că Einstein ar zice că și productivitatea e relativă.

1580: Francis Drake se întoarce în Anglia după o călătorie în jurul lumii pe mare care a durat trei ani. Omul a fost corsar, neguțător de sclavi, după care s-a făcut om politic. A fost primul englez care a înconjurat Pământul pe mare, iar la întoarcere, iaca poznă, a fost făcut cavaler de regina Elisabeta I. Se vede treaba că merita să fii corsar în acele vremuri.

1687: Partenonul din Atena, folosit ca depozit de praf de pușcă de către garnizoana otomană, este parțial distrus după ce a fost bombardat în timpul unui asediu al oștilor venețiene. Multă imaginație au avut și turcii să-și depoziteze praful de pușcă acolo…

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Ziua dăruirii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.