1476: Trupele lui Vlad Țepeș le trag o mamă de bătaie celor ale lui Basarab Laiotă. Asta cu sprijinul lui Ștefan cel Mare și al lui Ștefan Báthory. În concluzie ce mai rămăsese de făcut? Ca Țepeș să ajungă domn al Țării Românești. Mulți boieri năzuroși trebuie să fi suspinat atunci (de turci ce să mai zici), știut fiind hobby-ul lui Vlad pentru țepe.

1832: Începe să dea ture primul tramvai din lume, în New York. Bună invenție.

1922Howard Carter și lordul Carnarvon au intrat pentru prima data în mormântul Tutankhamon. E drept că faraonul n-avusese cum să se încuie pe dinăuntru.

1942: Și dacă tot scriam ceva mai sus de New York, la 110 ani de la lansarea tramvaiului are loc premiera filmului ”Casablanca”, cu Humphrey Bogart și Ingrid Bergman. Chiar un film de colecție.

1953: Venea pe lume, în Africa de Sud, Desiré Randall Wilson. A fost pilot de curse și, totodată, e una dintre cele cinci femei care au participat la Formula 1. Adică la mai multe campionate non-mondiale de Formula 1, întrucât nu s-a calificat la o cursă mondială. Oricum merită toată prețuirea pentru cariera ei de pilot. (T.V.S.)

Sursă informații și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Într-o lume relativă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.