• 1920: La Cluj este înființat primul institut speologic din lume, printr-o lege specială promulgată la această dată. Inițial a făcut parte din Facultatea de Științe din orașul de sub Feleac. Primul său director a fost – cum altfel? – savantul Emil Racoviță.
  • 1931: La New York a avut loc, în variantă experimentală, prima emisiune televizată, protagonista acesteia fiind actrița Fay Marbe. Toate au un început, nu-i așa?
  • 1976: Are loc decernarea premiului „Pomme d’or” al Federației internaționale a ziariștilor și scriitorilor de turism (FIJET) zonei turistice Bucovina. Un tărâm de o frumusețe în fața căreia orice premiu pălește.
  • 1993: O zi în care Curtea Constituțională a decis că Academia Română are competența de a stabili normele ortografice ale limbii române (dar oare dacă Academia n-ar avea-o, păi atunci cine, nea Gogu de la autobază?!). Una peste alta, are loc revenirea la grafia cu litera ”â” în loc de ”î”, cu ”sunt” în loc de ”sînt” etc. Atâta doar că unii, pesemne mai aprigi ca Academia, au făcut o combinație între două reguli și mai scriu și azi ”sânt”. (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: Wikipedia / Mircea Rareș Țetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.