1803: Plouă cu pietre din cer lângă L’Aigle, Franța. Academia Franceză de Științe trebuie să admită că îndoielile sale anterioare cu privire la originea extraterestră a pietrelor meteorice erau greșite. Se mai înșală omul, ce să faci…

1931: La New York a avut loc prima emisiune televizată în variantă experimentală. Protagonista emisiunii a fost actrița Fay Marbe. Nu-i de ici, de colo să fii pionier, cum s-ar zice, în domeniu.

1993: Curtea Constituțională a decis că Academia Română are competența de a stabili normele ortografice ale limbii române. Are loc revenirea la grafia cu litera „â” în loc de „î” în anumite poziții din cuvânt și la scrierea cu „sunt”, „suntem”, sunteți” în loc de „sînt, sîntem, sînteți”. Că și după 30 de ani unii încă mai scriu brambura asta e altă poveste. Una care va mai dura, fără-ndoială.

1564: Vine pe lume William Shakespeare. Considerat de unii cel mai mare scriitor din literatura engleză, a fost supranumit „Poetul din Avon” sau „Lebăda de pe Avon”. Astea pe lângă ”Marele Will”. Omul a fost mare, nimic de comentat.

Sursă informații și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Defoe cu al său Crusoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.