• 1715: Începutul domniilor fanariote în Țara Românească prin instalarea pe tron a lui Nicolae Mavrocordat. Domniile fanariote însemnau, în fapt, o prelungire a controlului exercitat de Poarta Otomană asupra Țării Românești, dar cu o autonomie internă sporită. Oricum, tot nu puteai face mare lucru dacă nu erau de acord jupânii turci.
  • 1864: Este promulgată Legea instrucțiunii publice, cea care avea să stea la baza învățământului românesc modern. Legea stabilea trei grade de învățământ: primar, secundar și superior, din care „instrucțiunea primară este obligatorie și gratuită”. Bună treabă, așa mai făcea omul cât de cât ceva școală, dat fiind că era de musai.
  • 1952: La Ambassadors Theatre din Londra se joacă piesa ”Cursa de șoareci”, de Agatha Christie. Avea să devină piesa cu cele mai multe reprezentații din istorie pe scena londoneză. Nu e de mirare ținând seama cine a croit-o.
  • 2020: Pleca dintre noi Diego Armando Maradona. Mulți îl consideră cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, peste Pele. Capricios, uneori imprevizibil, cert este că a fost un talent uriaș. A lăsat în urma lui o carieră fotbalistică impresionantă, faze și goluri memorabile. Era în stare să facă din adversari jaloane pe teren (să ne amintim golul al doilea din sfertul de finală al CM 1986 cu Anglia, când a făcut o cursă de vreo 60 de metri, trecând de cinci inși). A fost un fotbalist de poveste. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Mereu fascinantul Pinocchio

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.