• 306: Constantin cel Mare a fost proclamat împărat de către trupele sale, după ce s-a prăpădit tatăl său, Constantius Chlorus. Așa că împărăția a rămas în familie. E drept că a și avut lipici la oștenii romani, care, dacă erau nervoși, puteau schimba împărați în doi timpi și trei mișcări. Una peste alta i-a ieșit bine lui Costică cel Mare.
  • 1909: Louis Blériot, un pionier (fără cravată, ce-i drept) al aviației franceze, a izbutit prima traversare în avion a Canalului Mânecii. 37 de minute i-a durat zborul. Om hotărât. Și avion de treabă.
  • 1976: Printre fotografiile făcute de sonda spațială Viking 1 pe Marte – sondă de la NASA, că doar nu de la CAP-ul din Babadag – apare o interesantă variantă de formațiuni de roci care semăna cu o față umană. Nu degeaba i s-a spus ”chipul de pe Marte” sau ”fața marțiană”. Le vor fi plăcut marțienilor chipurile pământenilor 🙂
  • 1984: Svetlana Savitskaya a devenit prima femeie din lume care a ieșit în afara unui vehicul spațial trimis în cosmos. Vehicul, navetă, cine cum i-o spune, ideea e că se numea Soiuz T-7. Ce a făcut în afara vehiculului spațial? A tăiat și sudat metale în cosmos, alături de un coleg de călătorie cosmică, Vladimir Janibekov, vreme de mai bine de trei ceasuri. Nu te pui cu experimentele spațiale. Oricum, aprigă doamnă, jos pălăria! (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.