• 1609: Astronomul italian Galileo Galilei a inventat primul său telescop terestru cu refracție. Vă dați seama ce câș se uitau la el vecinii ori rubedeniile văzând ce preocupări avea? 🙂
  • 1891Thomas Alva Edison obține brevetul de invenție pentru filmul de 35 mm. A fost cel mai prolific inventator al vremurilor sale, contabilizând 1093 de brevete. A fost un autodidact, iar în adolescență, printre altele, a vândut mâncare și bomboane călătorilor prin trenuri. A avut invenții în domeniul electricității, al telefoniei, în transmiterea multiplă a telegramelor, în înregistrarea mecanică a sunetului (fonograful) și în cinematografie (kinetoscopul). Oare când mai dormea dacă tot inventa atâtea?
  • 1930: S-a născut Thomas Connery, cunoscut mai apoi cu numele de scenă Sean Connery. Un actor de Oscar cu un inconfundabil accent scoțian și cu mult șarm. În 1989 a fost desemnat, de revista ”People”, cel mai atrăgător bărbat în viață. Un deceniu mai târziu, pe când avea 69 de ani, a fost ales, în cadrul unui sondaj de opinie, cel mai sexy bărbat al secolului. Așa distincții să tot primești.
  • 1954: Prima participare a României la Campionatele Europene de atletism, cu Iolanda Balaș clasându-se pe locul doi la săritura în înălțime. O sportivă remarcabilă, care avea să domine ani în șir această probă, la nivelul cel mai înalt. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.