• 1642: Navigatorul și comerciantul olandez Abel Tasman dă cu nasul de insula Van Diemen’s Land, adicătelea o descoperă de-a binelea. De bună seamă că atunci când Abel a găsit-o, doamna insulă nu avea niciun nume, i s-a spus așa abia după. Mai târziu a ajuns să se numească Tasmania, de la numele descoperitorului Tasman; e de înțeles, doar nu voiați să i se spună Van Popescu sau Van Georgescu.
  • 1700Ludovic al XIV-lea al Franței, supranumit Regele Soare, îl proclamă pe nepotul său Filip de Anjou drept rege al Spaniei, provocând astfel așa-numitul război pentru succesiunea spaniolă. În concluzie, cine crede că nepotismul s-a inventat recent se înșală.
  • 1826Se naște scriitorul italian Carlo Collodi, creatorul celebrului personaj Pinocchio. Numele lui, de fapt, era Carlo Lorenzini. A adoptat pseudonimul literar Collodi de la numele satului în care s-a născut mama lui și unde și-a petrecut o bună bucată de copilărie. Un povestitor de nota 10, pe care să-l tot citești.
  • 1874: Americanul Joseph Farwell Glidden a inventat sârma ghimpată. Ăsta chiar o fi avut probleme acasă cu soacra, voia să se separe de ea, sau ce i-o fi cășunat, zău așa?!
  • 1974: Sunt descoperite, în Etiopia, fosilele unei femei preistorice, din gama Australopithecus afarensis, botezată Lucy, după piesa „Lucy in the Sky with Diamonds”, a trupei The Beatles. Cică Lucy ar face parte din familia strămoșilor omului. O fi făcând, dar ca Beatles sigur nu cânta. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.