• 1826: A venit pe lume scriitorul italian Carlo Collodi, creatorul personajului Pinocchio. Ecranizarea ”Aventurilor lui Pinocchio”, a doua producție din seria de filme de animație produse de Walt Disney, după ”Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, a fost lansată în cinematografele americane în 7 februarie 1940. Este filmul clasic de animație cu cele mai importante încasări din toate timpurile. Și nici nu e de mirare la cât de frumos e.
  • 1843: Mihail Kogălniceanu susține memorabila prelegere „Cuvânt de deschidere al celui dintâi curs de istorie națională”, la Academia Mihăileană din Iași, în care definește istoria și rolul ei în cristalizarea conștiinței naționale. Un moment cu adevărat istoric.
  • 1859: A fost publicată „Originea speciilor”, a lui Charles Darwin. O lucrare care a avut parte de controversele ei, așa că naturalistul și-a cam aprins paie în cap, căci nu au fost deloc puțini cei care s-au uitat chiorâș la teoria lui. Deh, i-a trebuit teorie 🙂
  • 1974: În Etiopia sunt descoperite fosilele unei femei preistorice, Australopithecus afarensis. Răposata preistorică a fost numită Lucy, după piesa „Lucy in the sky with diamonds”, a trupei The Beatles. Și uite așa femeia a ajuns celebră post-mortem, cât o fi fost ea de preistorică. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Iscoditorul domn Hubble și Andromeda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.