• 1700: Ludovic al XIV-lea al Franței îl desemnează pe nepotul său Filip de Anjou rege al Spaniei. În consecință a stârnit Războiul pentru succesiunea spaniolă. I-a trebuit gâceavă, a găsit-o.
  • 1806: Vine pe lume William Webb Ellis, cleric englez, despre care se presupune că ar fi inventatorul rugby-ului. Legenda zice că pe când studia la Colegiul Rugby, în timpul unui meci de fotbal a luat mingea în mână și a fugit cu ea, așezând-o dicolo de linia porții adverse. S-o fi plictisit să tot dea cu piciorul în balon sau poate nu-l dădea talentul afară din casă la driblat. Nu există dovezi clare că Webb ar fi inventat acest sport, însă cert e că numele său a fost dat trofeului Cupei Mondiale de rugby.
  • 1859: A fost publicată „Originea speciilor”, controversata lucrare a naturalistului englez Charles Darwin. O lucrare pentru care a fost și apreciat, dar și suduit la greu. Mult trebuie să fi sughițat.
  • 1874: Americanul Joseph Farwell Glidden a inventat sârma ghimpată. De câte ori s-o fi înțepat până i-a ieșit?
  • 1974: E descoperită, în Etiopia, fosila unei femei preistorice, Australopithecus afarensis, botezată Lucy. A fost botezată așa după piesa „Lucy in the sky with diamonds”, a trupei The Beatles. Făcând studii peste studii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că scheletul lui Lucy are vreo 3,2 milioane de ani. Aia da vârstă. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Primul actor din istorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.