1642: Abel Tasman este primul european care dă peste insula insula Van Diemen’s Land – pe care o și descoperă pe cale de consecință -, insulă care se va numi mai târziu Tasmania. Legat de numele exploratorului nu erau decât două variante de botezat insula, Tasmania sau Abelia. Parcă prima variantă sună mai bine.

1700Ludovic al XIV-lea al Franței îl proclamă pe nepotul său Filip de Anjou rege al Spaniei, provocând astfel Războiul pentru succesiunea spaniolă. N-a avut ce face și nea Ludovic, de parcă zarvă îi trebuia. Dar așa e cu nepotismul.

1826: Venea pe lume, la Florența, Carlo Collodi (foto stânga), pe numele său real Carlo Lorenzini. Este autorul celebrului roman ”Le avventure di Pinocchio. Storia di un burattino”. Multă inspirație a avut când a creat povestea celebrului personaj. Cât despre pseudonimul literar, acesta vine de la satul Collodi, unde s-a născut mama sa și unde și-a petrecut și el o bună parte din copilărie. 

1974: Sunt descoperite în Etiopia fosilele unei femei preistorice, Australopithecus afarensis, botezată „Lucy” (după piesa „Lucy in the Sky with Diamonds”, a trupei The Beatles), despre care se presupune că face parte dintre strămoșii omului. Asta da fosilă celebră. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Primul actor din istorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.