• 1819: Vasul SS Savannah începe o călătorie istorică, plecând din Georgia, Statele Unite ale Americii, spre Liverpool. A fost prima navă cu aburi care a traversat Atlanticul. A ajuns la destinație pe 30 iunie, fiind salutată de sute de bărci și de un vas de război. A cam scos ceva aburi pe drumul din America spre Anglia, care nu e defel scurt.
  • 1844Samuel Morse a transmis prima telegramă în alfabetul, codul, cum vreți a-i spune, care îi poartă numele, de la Washington către asistentul său, Alfred Vail, în Baltimore, inaugurând prima linie telegrafică. Conținutul mesajului a fost: „Ce a făcut Dumnezeu?”. Ce o fi răspuns asistentul, dacă a răspuns, nu știm. Oricum, iscusit a fost nea Morse cu alfabetul dumisale.
  • 1883: Celebrul pod Brooklyn, peste East River, din New York, este deschis traficului după 14 ani de construcție, unindu-se astfel Brooklyn-ul de Manhattan. A cam fost ceva de muncit la podul cu pricina.
  • 1906: Hotelierul elvețian César Ritz a deschis la Londra un alt hotel Ritz, în care, ca noutate, fiecare apartament avea baia lui. Era un lux pe atunci, n-ai ce zice. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.