E Ziua Poliției de Frontieră Române. Ea marchează constituirea, în 1864, a primului corp unificat al grănicerilor din România. La mulți ani, polițiști de frontieră!

1534: Exploratorul francez Jacques Cartier plasează o cruce pe Peninsula Gaspé și ia în posesie teritoriul, în numele regelui Francisc I al Franței. Totuși, frumos din partea lui monsieur Cartier ar fi fost să întrebe și el pe-acolo: ”Măi, peninsula asta e a cuiva? Că dacă nu o iau eu”. Dar nu, mnealui, ca un vajnic vodă-n lobodă, a preluat peninsula.

1911: Redescoperirea, de către arheologul Hiram Bingham, a unuia dintre cele mai frumoase și enigmatice locuri străvechi din lume, Machu Picchu, „orașul pierdut al incașilor”. Un oraș-templu uimitor.

1974: Curtea Supremă de Justiție din SUA i-a cerut președintelui Richard Nixon să dea toate documentele ținute la Casa Albă procurorului însărcinat cu rezolvarea cazului Watergate. Caz care avea să-i pună capac lui Nixon, care în urma scandalului a demisionat. I-a trebuit să fluiere-n biserică. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Pedro Szekely

CITEȘTE ȘI: Modelul A

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.