• 1777: O expediție condusă de James Cook a ajuns la Insula Crăciunului – sau Kirimati, în limba locului -, cel mai mare atol de corali din lume. Bine s-a descurcat Cook unde a ajuns. Oricum, avea nas la descoperiri; cum se dădea nițel cu barca, cum găsea o insulă.
  • 1818: Franz Gruber a compus muzica celebrului cântec de Crăciun ”Stille Nacht” („Silent Night”). În ajunul Crăciunului, preotul Joseph Mohr, de la Biserica ”Sfântul Nicolae” din Oberndorf (Austria), a aflat că orga s-a defectat. Așa că l-a rugat pe dirijorul corului bisericesc, Franz Gruber, un prieten al său, să compună iute o melodie pentru două voci şi cor, cu acompaniament de chitară (versurile le avea scrise din 1816). Și astfel a apărut acest cântec de Crăciun atât de iubit și-n ziua de azi.
  • 1893: Industriașul american Henry Ford a testat primul său motor de automobil. A știut omul ce face când s-a gândit să fabrice mașini, iar nu lădițe de aprozar.
  • 1968: Misiunea Apollo 8, formată din astronauții Frank Borman, James Lovell și William Anders Arthur, a orbitat pentru prima dată în jurul Lunii. William Anders a fotografiat, de pe Lună, ”răsăritul Pământului”, după cum i s-a spus fotografiei cu pricina. Una, e drept, uimitoare. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Cu Voyager în jurul Pământului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.