• 1184 î.Hr.: Războiul troian: potrivit legendei, aheii izbutesc să intre în Troia printr-un vicleșug. Războinicii greci s-au pitulat într-un uriaș cal din lemn, pe care troienii, naivi, și l-au adus în cetate. Fascinant acest episod din mitologia greacă, în care au fost implicați o grămadă de oameni, zei și semizei, de parcă toată lumea, de jos și din Olimp, avea de lămurit ceva cu războiul troian. Deh, nu te pui cu legendele.
  • 1800: Președintele american John Adams semnează un act prin care erau alocați 5000 de dolari spre a se cumpăra cărți pentru uzul Congresului. Și iac-așa s-au pus bazele Bibliotecii Congresului SUA. Măcar de vor fi și citit congresmanii cu pricina, dacă tot își făuriră bibliotecă.
  • 1970: Este lansat primul satelit chinezesc, numit Dong Fang Hong I. La ce rezonanță avea în limba noastră puteai ușor să-l confunzi și să-i zici bang-zdrang-zbang.
  • 1533: Se naște Wilhelm de Orania, cel căruia avea să i se mai spună și Wilhelm Taciturnul. A condus revolta olandeză împotriva Spaniei, răzmeriță care a dus, până la urmă, la izbucnirea Războiului de 80 de ani. Dar cât o fi fost de taciturn dumnealui? Sau o fi mers pe ideea tac și fac? (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Imagine: Wikipedia / Tablou de Giovanni Domenico Tiepolo

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.