• 1386: Mircea cel Bătrân s-a apucat să domnească în Țara Românească. În vremea cât a stat pe tron, adică până în 31 ianuarie 1418, a făcut o grămadă de lucruri bune. Unde mai pui că, printre altele, a mai și dat de toți pereții și de toată mlaștina cu Baiazid, la Rovine. Bun strateg, iscusit domnitor.
  • 1846: Un astronom francez, Urbain Le Verrier, și unul englez, John Couch Adams, după ce au scotocit cu aplomb și simț de răspundere prin Univers, au descoperit planeta Neptun. Adevărul e că prea se răsfăța Neptun în anonimat.
  • 1923: Polițiști de frunte din 20 de țări s-au reunit la Viena. Nu ca să se afle în treabă, ci ca să făurească Organizația Internațională de Poliție Criminală  – Interpol. Și au făcut-o, bravo lor.
  • 1988E descoperită la Stratzing, Austria, o figurină – că statuetă nu poți să-i zici, dat fiind că are 7,2 centimetri înălțime – căreia i s-a spus Venus din Galgenberg. Datează din epoca aurignaciană și are vreo 30.000 de ani (mulți înainte!). E sculptată în serpentin, o piatră verzuie. Ghiduș e că, părând cumva într-o poziție de dans, i se mai spune și Fanny von Galgenberg, după Fanny Elssler, o balerină austriacă din secolul XIX. La urma urmei bine-i și Venus, bine-i și Fanny 🙂
  • Ca în fiecare an de la 1993 încoace, în 23 septembrie se sărbătorește Ziua Mondială a Curățeniei. Demersul e de a avea grijă de mediul în care viețuim. Ce-i drept, ar trebui sărbătorită în fiecare zi. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: pixabay.com/Anastasia Gepp

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.