1915: 25.000 de femei au mărșăluit prin New York, solicitând astfel autorităților dreptul de a vota. Ei, asta da desfășurare de forțe. Într-un scop cât se poate de firesc.

1958: Decernarea Premiului Nobel pentru literatură scriitorului rus Boris Pasternak, pentru volumul „Doctor Jivago”. Un roman devenit bestseller în Europa Occidentală, dar nepublicat în țara de origine. Deh, te pui cu gusturile sovietice…

1970: Pentru prima dată un vehicul terestru atinge o viteză de peste 1000 de kilometri pe oră. S-a întâmplat în Great Salt Flats, statul american Utah, record stabilit de pilotul Gary Gabelich, cu mașina-rachetă Blue Flame. Ce-i drept mai degrabă arată ca o rachetă. I-ar trebui culoar de zbor pe șosea.

1940: Vedea lumina zilei Edson Arantes do Nascimento, pe scurt Pele. A fost un fotbalist uriaș. O încântare pentru cei care l-au văzut jucând, în acele vremuri cumva de romantism ale fotbalului. A plecat dintre noi anul trecut, în urma lui rămânând meciurile memorabile în care a jucat. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Urzeala împăraților

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.