• 1248: Ferdinand al III-lea de Castilia îi izgonește pe mauri din Sevilla. Le-o fi zis-o de la obraz: ”Măi, ați stat pe-aici mult și bine, acum ia, gata, luați-vă tălpășița și duceți-o acasă la voi, că omul vine, dar mai și pleacă, nu știți vorba ceea?”.
  • 1843: Ion Ghica a inaugurat cursul de economie politică la Academia Mihăileană de la Iași, cu lecția „Despre importanța economiei politice”. O fi importantă economia politică, dar sintagma parcă tot ca un lighean scăpat pe scările blocului sună. Desigur, pentru unii, poate pentru alții sună ca vreun susur de izvor. Chestiune de gusturi.
  • 1888: A venit pe lume Harpo, unul dintre frații Marx, cei care au făcut carieră în comedie în SUA. Născuți într-o familie de artiști, talentul muzical al fraților a fost valorificat de timpuriu. Harpo, de pildă, putea cânta la aproape orice instrument; totuși marea sa atracție a fost harpa, de unde i se trage și numele de scenă. Chico era un pianist excelent, iar Groucho cânta la chitară. Poznași erau cu poantele lor. În imagine, de sus în jos, Chico, Harpo și Groucho.
  • 2002: Președintele Statelor Unite ale Americii, George W. Bush, a sosit la București, într-o vizită oficială. Este cel de-al patrulea președinte american care a vizitat România, după Gerald Ford, Richard Nixon și Bill Clinton. Dacă tot îi așteptam noi pe americani, uite că au mai venit câte unii, bașca și președinți. Ce-i drept, cam târziu și cam rar. Dar e vina lor, că stau departe :). (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.