• 1821: Revoluția de la 1821: ”Se ajunge la un acord cu boierii rămași în București (jurămîntul reciproc de credință). În virtutea acestuia, Tudor Vladimirescu recunoaște vremelnica stăpânire a țării, alcatuită din boierii patrioți, acceptând să conducă țara împreună cu ei. Boierii declară că pornirea slugerului Tudor nu este rea. Are loc legitimarea acțiunilor lui Tudor de către clasa politică” – scrie Wikipedia. Care Wikipedia scrie bine, nimic de zis, atâta doar că evenimentele de atunci au fost o varză. Varză a la nu Cluj, ci a la Eteria.
  • 1998: Filmul ”Titanic” a adunat nu mai puțin de 11 trofee Oscar, egalând pelicula „Ben Hur”, care stabilise recordul pentru cele mai multe premii câștigate. Film bine făcut, cu adevărat, jos pălăria! Și sus pălăria Leonardo DiCaprio și Kate Winslet!
  • 2001: Stația orbitală MIR, cântărind 140 de tone, s-a dezintegrat în atmosferă, deasupra Pacificului de Sud, încheind cei 15 ani de orbitare în jurul Pământului. Nu ne ptem supăra pe ea, a muncit mult, săraca, n-ai ce să-i reproșezi.
  • Azi e Ziua mondială a meteorologiei. Prognoză fericită să avem și la mulți ani, dragi meteorologi! (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.