- Azi e Ziua mondială a meteorologiei. La mulți ani, dragi meteorologi, și o tolbă plină cu prognoze de vreme bună vă dorim, ca să ne bucurăm împreună de ele.
- 1949: A venit pe lume muzicianul Mircea Vintilă. O voce inconfundabilă și un personaj plin de șarm.
- 1839: Utilizarea lui OK ca abreviere pentru ”oll korrect” (un termen de jargon) este documentată pentru prima dată în ziarul american ”Boston Morning Post”. Pe de altă parte zice-se că Martin Van Buren, al optulea președinte al SUA, care avea porecla Old Kinderhook, a fost cel care a popularizat OK-ul. Van Buren ar fi început să folosească OK drept semnătură, iar susținătorii președintelui erau cunoscuți sub numele de OK Club. În dicționarul limbii Choctaw, scris de Cyrus Byington în anul 1915, precum și în alte dicționare care au fost publicate mai târziu, ”okeh” însemna „este așa și în niciun alt mod”. În 1919, Woodrow Wilson, cel de-al 28-lea președinte al SUA, care susținea și el că termenul provine din limba Choctaw, l-a rescris sub forma ”okeh”, pentru ca mai târziu aceasta să fie înlocuită varianta ”okay”. La urma urmei, cum o fi, important e că-i OK 🙂
- 1998: Filmul ”Titanic” a adunat nu mai puțin de 11 premii Oscar, egalând astfel producția cinematografică ”Ben-Hur”, care deținea recordul cu cele mai multe trofee câștigate. Asta da recoltă de Oscaruri, boieri dumneavoastră! (T.V.S.)
Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Pixabay
CITEȘTE ȘI: Nea Imi